Dala-Profils bakgrund

Startsida /  Om oss /  Historia

Vilka vi är

Företagets lokaler

Dala-Profil AB grundades 1980 av Rolf Sandström (1937-2024) och är sedan februari 2022 en del av Ruukki. Företaget finns idag i stora (13 000 m²) och väl anpassade lokaler på Tunavägen i Borlänge. Under hela 2000-talet har utvecklingen och tillväxten varit mycket god och omsättningen har vuxit till f.n. över 230 Mkr.

Dala-Profil AB skall vara det självklara alternativet när det gäller leveranser av kompletta plåtlösningar för tak- och fasad för plåtslagerier, byggföretag och industrier i mellansverige. Vi har ett brett program av tak- och väggprofiler, slätplåt, takavvattning och taksäkerhet.

Genom lång erfarenhet och närhet till våra kunder har vi fått en förståelse för våra kunders olika behov. På detta sätt har vi skapat en flexibel organisation med en kompetent personal vilket möjliggör snabba och säkra leveranser och säkerställer ett tryggt samarbete.

Vi har de senaste åren gjort stora investeringar i modernisering av vår maskinpark för att kunna garantera våra kunder en högkvalitativ produkt i alla avseenden. Under 2015 lanserade vi vår webbshop som är tillgänglig 24/7.

Under 2024 kommer vi att ta en ny rullformingslinje i drift för förfalsade band, skivtäckning samt klicktak. Detta kommer att komplettera vårt utbud av profilerad plåt.

- Rätt produkt på rätt plats i rätt tid - honnörsord för oss på Dala-Profil AB.

- En väl intrimmad maskinpark samt flexibel personal gör att vi snabbt kan ställa om produktionen för att svara upp mot kundernas önskemål.

- Ett brett lagersortiment samt korta ledtider möjliggör korta leveranstider.

- Ett väl utbyggt turbilssystem i kombination med externa speditörer borgar för snabba och trygga leveranser.

To read this in english, click here