Dala-Profils bakgrund

Startsida / Bakgrund

Vilka vi är

Dala Profil AB grundades 1980, av styrelseordförande Rolf Sandström. Företaget finns idag i stora (13 000 m²) och väl anpassade lokaler på Tunavägen i Borlänge. Under hela 2000-talet har utvecklingen och tillväxten varit mycket god och omsättningen har vuxit till f.n. över 180 Mkr.

Dala Profil AB skall vara det självklara alternativet när det gäller leveranser av kompletta plåtlösningar för tak- och fasad för plåtslagerier, byggföretag och industrier i mellansverige. Vi har ett brett program av tak- och väggprofiler, slätplåt, takavvattning och taksäkerhet.

Genom lång erfarenhet och närhet till våra kunder har vi fått en förståelse för våra kunders olika behov. På detta sätt har vi skapat en flexibel organisation med en kompetent personal vilket möjliggör snabba och säkra leveranser och säkerställer ett tryggt samarbete.

Vi har de senaste åren gjort stora investeringar i modernisering av vår maskinpark och byggt upp ett professionellt färglaboratorium för att kunna garantera våra kunder en högkvalitativ produkt i alla avseenden. Under 2015 lanserade vi vår WebShop som är tillgänglig 24/7.

- Rätt produkt på rätt plats i rätt tid - honnörsord för oss på Dala Profil AB.

- En väl intrimmad maskinpark samt flexibel personal gör att vi snabbt kan ställa om produktionen för att svara upp mot kundernas önskemål.

- Ett brett lagersortiment samt korta ledtider möjliggör korta leveranstider.

- Ett väl utbyggt turbilssystem i kombination med externa speditörer borgar för snabba och trygga leveranser.To read this in English, press here.